Nieuws

Nieuwjaarsbrief

Posted by mytennis on January 9, 2021 at 1:15 AM

Beste HTB- leden,

 

Graag wil ik alle leden van Hof Ter Burst een sportief 2021 wensen, een goede gezondheid en veel volharding in deze vreemde periode. In normale omstandigheden zitten we vandaag samen op ons jaarlijks nieuwjaarsfeest met bijhorende viering van onze kampioenen. Van mijn 30e speech in een jaar waarin de club 40j wordt gaan jullie alvast dit jaar geen getuige kunnen zijn.


2020 begon nochtans mooi, er waren mooie vooruitzichten, alle tornooien en activiteiten waren gepland. Familieclub Hof Ter Burst was net gegroeid met 4 padelbanen. Alle onze clubmedewerkers waren klaar om er vol voor te gaan. Het winterseizoen ging zijn laatste weken in en de start van het zomerseizoen stond in ons vizier.


Wat niemand ooit voorspelde gebeurde, Covid-19 bereikte ook ons, op enkele dagen kwamen we in een andere wereld terecht. Een volledige stop van ons dagelijkse leven werd een feit. Hof Ter Burst was plots leeg en verlaten, enkel de wandelaars in de straat waren mijn sociale contacten rond de club. Dagelijks bleef ik buiten werken om alles mooi, mooier en speelklaar te maken met een nieuwe toog in de buitenchalet die vol ongeduld op jullie stond te wachten.


Begin mei mochten de buitenbanen open, na 2 maanden werd er opnieuw gesport, pas in juni mochten we weer koffietjes en pintjes drinken. De corona maatregelen maakten het ons hier niet makkelijk maar het deed me plezier opnieuw het volle terras te zien. Jammer genoeg was dit van korte duur.


Maar ook in deze periode blijven we niet lijdzaam toekijken. Het virus dat ons al bijna een jaar gijzelt, zal uiteindelijk uit ons leven verdwijnen. Alle medewerkers staan nog steeds paraat en werken achter de schermen verder. Wij gaan er met zijn allen voor zorgen dat jullie op onze club naast de sportactiviteit ook kunnen blijven “thuiskomen”, elke keer opnieuw.


Ontspanning wordt het centrale thema voor 2021. Wedstrijden onder vrienden, nieuwe clubleden leren kennen, een tennismatchke in het zand, tot rust komen en gewoon genieten. Ondertussen zullen ook onze trainingen en competities opnieuw hun weg vinden

Onze buiteninfrastructuur is sterk gegroeid met ondertussen reeds 10 padelbanen. Hierdoor is ook ons ledenaantal op 2 jaar tijd verdubbeld met bijna 500 nieuwe sporters waarvan sommigen hier dagelijks aanwezig zijn, weer of geen weer. Corona bracht nieuwe mensen samen hier, wij gaan deze contacten onder elkaar vasthouden en samen het sfeervolle clubgebeuren terugbrengen.


Met alle tennissers en padellers samen zijn we van begin 2020 tot op heden met 950 aangesloten leden bij Tennisvlaanderen en worden we zo de grootste club in Oost Vlaanderen.


Dikke merci hiervoor aan alle medewerkers die dit mee tot stand brachten.


 

Philippe Semal

 

 

 

Categories: None